Bugün akşama, Batırık yapmayı
düşünüyorum. Daha önce yapılışını gördüm ama kendim ilk defa deneyeceğim
bakalım nasıl olacak. Burkay’ın ailesi bunu ne zaman bir araya gelseler
yaparlar ve bizimkide pek bir bayılır. Batırık da batırık diye bende bir deneyeyim
diyorum. Tarif buyurun
Malzemeler
1su bardağı Bulgur(ince )
½ çay bardağı Tahin
1 Çorba kaşığı biber salçası
Kuru domates (arzuya göre)
1 adet kuru soğan
4 Adet domates
2 Adet salatalık
Yarım demet maydanoz
2 adet yeşil biber
Varsa Lahana (kıyılmış arzuya göre,haşlanmış)
zeytinyağı
limonsuyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
½ çay bardağı Tahin
1 Çorba kaşığı biber salçası
Kuru domates (arzuya göre)
1 adet kuru soğan
4 Adet domates
2 Adet salatalık
Yarım demet maydanoz
2 adet yeşil biber
Varsa Lahana (kıyılmış arzuya göre,haşlanmış)
zeytinyağı
limonsuyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Fesleğen (arzuya göre)
5-6 su bardağı soğuk su
2 çay bardağı sıcak su
Nar ekşisiTuz
5-6 su bardağı soğuk su
2 çay bardağı sıcak su
Nar ekşisiTuz
Hazırlanışı
Tüm sebzelerimizi yıkayıp
,hazırlayalım.Tahini küçük bir teflon tavaya alıp hafif kavuralım,bulgurumuzu
1,5 çay bardağı sıcak su ile ıslatalım
Tahin,bulgur, salça, rendelenmiş
2 domates, ince kıyılmış kuru soğan, maydanoz, fesleğen kimyon, tuz karabiberi
karıştıralım iyice özleştirelim. Eğer
varsa kurutulmuş domatesi de ekleyebilirsiniz. Yağını, limonunu ve baharatlarını
da ayarlayalım. Acı sevenler bol miktarda kırmızı biber koyabilir.
Bir yandan da kalan 2 domates,
salatalık ve biberi ince ince salata yapar gibi doğrayalım. Yine eğer varsa
Lahanaları kıyalım. Ben lahana ile yemedim ama çok güzel olduğunu söylüyorlar.
Birde piyazlık soğan bunun
yanında çok güzel oluyor.
Batırığı ,susuz tüketmek
istiyorsanız,kısır halindeyken mercimek köftesi gibi sıkarak bir tabağa
ayırabilirsiniz. Sulu tüketmek istediğinizi kalanını soğuk suyla sulandırın.
Biz yerken sulu olanın içine
salata gibi hazırladığımız malzemeden katıyoruz kaşıkla yada lahana.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder