7 Ekim 2011 Cuma

Okul zamanları…


Bazen korkmuyor değilim ya okulu hiç sevmezse diye. Çünkü sabahları her gün mızırdanarak uyanıyor okula gideceğim diye. Sonra düzeliyor normal çıkıyoruz kapıdan, okulun kapısında koyuveriyor tekrar. Hemen kaçıyorum hani olayı daha da dramatize etmemek adına. Ama aklım hep onda kalıyor tabi.

Bütün okula başlama süreçleri böyle mi oluyor? Biliyorum her çocuk böyle değil ama çoğunda oluyor ve bir iki hafta içerisinde alışıyor. Bizimki ilk haftalarda ses çıkarmıyor sonradan başlıyor. Şimdi izinde olduğum için sorun değil sabah giderken ama haftaya işe döndüğümde daha erken gidecek okula bakalım nasıl olacak.

Okulla birlikte en çok kaygılandığım konu birincisi bu sabah bırakma işi, diğeri de yemek işiydi. Okulda tam anlamıyla yemeğini yediğini zannetmiyorum, ancak; akşam eve geldiğinde acıktığını söylüyor ve akşam yemeğini az ya da çok, istekle yiyor. Bu bile bir gelişme diye düşünüyorum.

3 yorum:

  1. Rüzgar okul konusunda mehter takımı gibi: İki ileri, bir geri. Başlarda çok hevesle, mutlulukla gitti. Ama o zamanlar ben çalışmadığımdan, belli bir saatte uyandırıp hazırlanma gibi zorunluluklar yoktu. Ben de daha rahattım. Bazen okul kapısında bana yapışır, bazen de ayakları mıçına vura vura girerdi içeriye. Öğretmenlerini sevdiğini, okulda eğlendiğini biliyorum. Önemli olan o. Şimdi de dönem dönem tutturmaları, içeriye girmemek için dizlerime sarılmaları oluyor. Öyle olunca, söylemekten utanıyorum ama maalesef rüşvetle çözüyoruz olayı. Çünkü ben asla ama asla o arkamdan ağlarken dönüp gidemiyorum, bu da benim zayıflığım belki de ama yapamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Evet bende içerde eğleniyor mu? Bencede önemli olan bu. Buse'de beni gördüğü zaman modunu düşürüyor birazcık. Geçen yine mızırdanarak girdi, akşam sordum öğretmenine, daha aşağıya inmeden bitirmiş mızıklamayı. Üzerimize oynuyorlar tabi tutturabilirsek diye. Rüşver olayına gelince maalesef bende yapıyorum çoğu zaman. napıyım :)

    YanıtlaSil
  3. Tabii tabii, mesela ben Pazartesileri daha bezgin ve korkulu oluyorum, ne yapacak, arıza çıkaracak mı falan diye, o da mutlaka arıza çıkartıyor:))

    YanıtlaSil