Şehriye pilavını biz çok seviyoruz. Bu sefer daha farklı bir
tarif öğrendim ve hemen yaptım. Özellikle Buse severek yedi. Tavuklarını da
beraber yiyorum diyordu.
-
2 bardak arpa şehriye
-
1 bardak pilavlık bulgur (bardak diyorum sadece ölçü
olsun diye yani ölçü 2 ye 1 olacak bardağın ölçüleri artık size kalmış, çok
üreyen bir pilav onu da hatırlatayım.)
-
1 tavuk göğsü
-
Tereyağı
-
Tuz
-
Kimyon
Tavuk göğsünü haşlıyoruz. Tereyağında şehriyeleri kızara kadar
kavuruyoruz. Bulguru üzerine ilave edip biraz daha çeviriyoruz. 1e 2 oranında
haşladığımız tavuğun suyundan koyuyoruz. Tuzunu ve baharatını ilave edip en son
haşlayıp didiklediğimiz tavukları ekliyoruz. Altını kısıp kapağını kapatıyoruz.
Pişince de normal pilavdaki gibi üzerini örtüp demlendiriyoruz. Yanında
yoğurtla çok güzel oluyor.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder