30 Kasım 2011 Çarşamba

Trafik Çilesi


Son zamanlarda trafik çilesinin daha da vahim bir hal alması dolayısıyla sinirlerim bozuldu. Tabi buna bu kadar takmamın sebebi Buseyi sabahları okula bırakıp akşamda koştura koştura gidip almaya çalışmamın da etkisi var.

Sırf fazla trafik çekmeyelim vs diye hem kızı yakın bir yerde kreşe verdik, yürüyerek gidebilelim ve bende oradan iş yerime kolaylıkla servise yetişebileyim. Ancak gel görkü her gün daha da fena bir hal alan trafik yüzünde ayrı bir telaş yaşıyoruz ve her geçen gün iş yerimin sağlamış olduğu servisi kullanamama ihtimali ile karşı karşıyayım. Çünkü artan yoğunluktan dolayı sürekli servis saatleri öne çekiliyor ve bizde sürekli daha erken, daha erken çıkmak zorunda kalıyoruz. Ama 3.5 yaşındaki bir çocuğu da yatağında uyurken çıkarmak istemiyorum açıkçası. Yani bir araba alıp her gün onunla gideyim diye düşünmeye başlıyorum. Eminim benim gibi bir çok anne var. Çocukları okullara bırakmak için her geçen gün daha da erken çıkmak zorunda kalan ve en sonunda kendi arabalarıyla trafiğin yoğunluğunu biraz daha arttıran bir sürü çalışan anne. Yani trafiğin kendisi yeni bir trafik daha yaratıyor gibime geliyor. Bir kısır döngü içerisinde miyiz??


4 yorum:

  1. Senem'ciğim, kaçta çıkıyorsunuz evden şu anda?

    YanıtlaSil
  2. şu anda 8:15 de çıkıyoruz evden.biraz daha sıkışmaya devam ederse trafik ne olacak diye düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Çok erken değilmiş ama daha da erken olursa hakikaten uykusundan çalabilir kuzunun...

    YanıtlaSil
  4. Tabi aslında saat olarak erken değil, 7-7:30 arası uyanıyor. Ama işte çocuğu erkenden çıkarıyor olmak var ya işin ucunda. normalde 10 dakikalık bir mesafe iş yerimle ev arası ama işte sabah trafiği maalesef gitgide kötülüyor.

    YanıtlaSil