7 Aralık 2011 Çarşamba

sufle gibi bişey


Bugün bir tatlı tarifi vereceğim. Bu aralar sürekli bir tatlı tüketimi içerisinde olduğumdan mıdır nedir??  Aman dikkat, fazla kaçırmamak lazım. Bu tarifi ilk şu yemekteyiz diye bir program vardı orda görmüştüm. Aa nasıl ki falan derken buldum ve denedim. Gayet başarılı, çat kapı gelenlere de hemencecik yapılıveriyor ve beğeniliyor.
Tarif şöyle;
125 gr şeker
125 gr tereyağı
125 gr bitter çikolata
3 yumurta
75 gr un
yarım paket kabartma tozu

Şeker ile yumurtalar çırpılır. Tereyağı eritilir ocağın altı kapatılınca, çikolata eklenir ve ikisi iyice karıştırılıp, şeker ve yumurtalı karışıma eklenir ve çırpılır. Sonra un ve kabarma tozu da eklenir. Çırpıldıktan sonra kare bir borcam’a hazırlanan hamur dökülür. Mikrodalga fırında 4 dakika pişirilir. (nomal fırındada 10-12 dakika)

Afiyet Olsun  

3 yorum:

  1. Ben bu tarifi sık sık yaparım ve maalesef severek yeriz :) Yalnız, suyun içinde pişiriyorum ben. Senin tarifte öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Yok, bu suyun içinde pişmiyor. Ama benim bir tanede tencerede suyun içinde pişen bir tarifim var. Ama o daha çok kek gibi. Bu direk suflenin yandan yemişi ile browni arası bişey oluyor. Bazen içine fındık felanda ekliyorum maalesef. :)

    YanıtlaSil
  3. Mmm, bi de böylesini deneyelim bakalım:)

    YanıtlaSil