Güzel bir kek keşfettim, hem
güzel hem de fazla kalorili olmadığını düşünüyorum. Tarifi buradan buldum. Ama yapınca durmadan yemek geliyor. O yüzden
yinede ev kalabalıkken yapılsa iyi olur.
-
6 – 7 adet elma
-
3 yumurta
- ¾ su bardağı toz şeker (ilk yaptığımda 1 bardak
kullanmıştım, ama şekeri daha da azaltılabilir diye düşünerek ikincisinde biraz
daha azalttım. Bir dahaki sefer, ½ su bardağı şeker koymayı düşünüyorum)
-
¾ su bardağı un
-
Kabartma tozu
-
Vanilya
-
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalar soyulur, küp küp
doğranır. Tarçın ile iyice karıştırılır. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt
yerleştirilerek, üzerine de elmalar konulur. Yumurta ve şeker çırpılır. Üzerine
un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Un az miktarda kullanıldığı için kabartma
tozu ve vanilyanın da miktarı buna göre ayarlanırsa daha iyi olur. Elde edilen
hamur elmaların üzerine dökülür. İyice elmaların aralarına girmesi sağlanır.
180 derecede 50 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika
kadar dinlendirilip afiyetle yenilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder