Malzemeler :
Lavaş (asıl tarite Lavaş olarak geçiyor, ama ben pideli daha iyi olduğunu düşünüyorum, her iki şekilde de yaptım)
- 3-4 haşlanmış tavuk göğsü
- İri çekilmiş ceviz
- 1 çorba k.domates salçası
- 1 çorba k.tereyağı
- 3-4 diş sarımsak
- Yoğurt
- 1 tutam maydanoz
- Tuz ,karabiber, kimyon
- Toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
İlk olarak tavuğu haşlayın. Soğuyunca lif lif didikleyin. Tuz, biraz toz kırmızı biber, kimyon ve iri çekilmiş ceviz ile karıştırın. Haşladığınız tavuğun suyuna 2 diş sarımsağı ezerek ilave edin.Diğer tarafta lavaşları/pideleri kare kare keserek servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı sıcak tavuk suyunu gezdirin. Daha sonra didiklenmiş tavukları üzerine serpin. Biraz daha tavuk suyu gezdirin. Tavukların da üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin. (ben salçayı kavururken de sarımsak koyuyorum, çünkü yerken sanki illa bir sarımsak tadını almak istiyor insan.
Birde biz ilave olarak yanına sarımsaklı yoğurt yaptık. Onunla da çok nefis oldu. İstenirse servis yaparken üzerine konulabilir, yada ayrı bir tabakta isteyen alsın diye sofraya getirilebilir. Ama her şekilde de lezzetli oluyor.
En son üzerine ince doğranmış maydanozu serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder