13 Temmuz 2011 Çarşamba

Patlıcan

Patlıcanı çok severim yaz geldimi, yapmasını da yemesini de çok seviyorum. Hele bide kızartması yok mu 

Şimdi rejim yapıyoruz diye kızartma mızartma yemiyoruz tabi. O nedenle bizde dün annemle birlikte fırında kızartma gibi yaptık, üzerine domatesli sos yaptık. Gayet güzel oldu hemde çok basit ve temiz.

İşte şöyle;

Patlıcanları alaca soyup, enlemesine ince ince doğruyoruz, tuzu suda acısı çıksın diye bekletiyoruz. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine dizip, üzerine tuz karabiber ve biraz da zeytinyağı gezdiriyoruz. Fırında ızgara kısmında, 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Domates sos içinde domatesleri doğrayıp sarımsak ekleyip ocağa alıyoruz. Patlıcanlar olana kadar sosta hazır oluyor. Sosu patlıcanların üzerine döküyoruz. İşte hazır. Afiyet olsun. (bir dahaki sefere biber de eklemeyi düşünüyorum buna)

1 yorum:

  1. genelde bütün insanlar kızartmayı sevıyor cok guzel oluyo birazda pul büber üzerine üffff


    benim bloguma gelme senin gelmene degecek kadar güzel yazılarım yok

    YanıtlaSil