8 Haziran 2011 Çarşamba

Rasyonel kişi

Derslerde şöyle bişey öğrenmiştik galiba, rasyonel insan bir hatayı ikinci kez yapmaz.  Ekonomik pek çok teori bunun üzerine kuruluyordu. Ancak herzamanki gibi gerçek hayat böyle olmuyor.



Yine işsel meseleler ama bunlarda insanın hayatını etkiliyor. Nasıl etkilemesin günün 8 saati dile kolay. Dün bir dergide görmüştüm, yaşlanmayı geciktirmek için sevdiğiniz işlerle uğraşın diyordu. Türkiye gibi bir yerde sevdiğin işlerle uğraşmak gibi bir durum çok da kolay olamıyor maalesef. Onun yerine iş yerinde huzunu korumaya çalışıp, her olana kafanı takmamayı öğrenmek gerekiyor belkide. Ama bazen öyle olaylar yaşanıyorki insan kendi kendini ne kadar telkin etmeye çalışsa da başaramıyor. Yine böyle şeyler yaşıyoruz bugünlerde. Bizim ofisde işini pek de yapmayan ama yapıyomuş gibi gözüken, yavaşdan alan (bunun adına titiz çalışmak deniyor) çok kişi var. Mühim olan onların bu şekilde çalışmaları değilde bu şekilde çalışmalarına müsade edilmesi. Neden müsade edildiğine gelince bizim gibi normal çalışan insanlara onların yapamadıkları arkalarından toplatıldığı ve cezanın bizlere kesilmesine sesimiz çıkmadığından.

Durum böyle olunca çalışmayan gene çalışmıyor hatta istifini bile bozmuyor, bizler sinir bozmakla kalmıyoruz birde yavaş yavaş dökülüyoruz. Böyle insanları hayatımızdan nasıl çıkarabiliriz bir formül bulabilen var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder